Hajdúszoboszlóról Hortobágyra: Mit nem szabad kihagyni az utazás során?

2024.03.01. 0
horotbagy.jpg

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire könnyedén, rövid idő alatt eljuthatnak Hajdúszoboszlóról Hortobágyra. Amennyiben a közeljövőben terveznek szállást foglalni hotelünkben, mindenképp látogassanak majd el Magyarország legnagyobb területű községébe! És hogy milyen látványosságokat rejt magában a Hortobágy? Most itt a lehetőség, hogy tájékozódjon ezekről!

A Hortobágyi Nemzeti Park az évek során már fogalommá vált, nem csupán itthon, hanem külföldön is. Rendkívül értékes az élővilága és egyedülálló néphagyománnyal rendelkezik. Itt több ritka ragadozómadárral lehet találkozni, például a parlagi sassal, kerecsensólyommal és a kék vércsével is. Ebben a pusztában él a legnagyobb termettel rendelkező hazai madár, a túzok, és olyan különleges növények is láthatók, mint a tündérrózsa vagy a vízi rucaöröm. A Nemzeti Park mellett kihagyhatatlan a Hortobágy Pusztai Állatpark is. A hely viszonylag rövid idő alatt bejárható, azonban nagyon tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Izgalmas növényvilág, őshonos állatok várják a látogatókat. Ha már a leghíresebb magyar pusztában jár, mindenképp tekintse meg hazánk értékes történelmi építményét, a Hortobágy Kilenclyukú Hídját! Az ország leghosszabb közúti hídja 2009-ben a Világörökség részévé vált. A látványosság közelében található a Hortobágyi Madárkórház, ahol vannak kültéri röpdék ,és látványkórház is üzemel. Itt az érdeklődők megtekinthetik a lábadozó madarakat, és a gyógyítások folyamatáról is többet megtudhatnak. Érdemes még ellátogatni a Hortobágy Pásztormúzeumba is: az intézmény nagyon sok érdekes és hasznos információval igyekszik megismertetni a vendégekkel a pásztorok világát.

Vitathatatlan, hogy a Hortobágy rendkívül gazdag a látványosságokban, érdekességekben, természeti kincsekben, amikkel mindenképp érdemes megismerkedni személyesen is. Foglaljon szállást hotelünkben, majd szánjanak legalább egy vagy két napot arra, hogy megtekintsék a település kincseit! Bővebb információkért, szobafoglalásért lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

 

Kutyával érkezem

This will close in 0 seconds