Liba napok a Hotel Rudolfban!

Liba napok a Hotel Rudolfban!

Szent Márton napjához, azaz november 11-hez számos népszokás tartozik. Az ünnep egyben jelenti a mezőgazdasági munkák végét az évben, valamint már jelzi az advent közeledtét is. Márton napja az utolsó ünnep a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtt. A hagyomány szerint ezért ilyenkor mindenhol nagy lakomát csapnak, a szóbeszéd szerint már csak azért is, hogy a következő évben is bőséggel kerüljenek finom falatok az asztalra. A népszokásból hotelünk sem marad ki: idén november első három hétvégéjén liba napokat tartunk, amelynek során a svédasztalos reggelin kívül szombat este háromfogásos menüválasztásos libavacsorával, valamint egy pohár újborral kedveskedünk vendégeinknek.

Hogy honnan ered a libás ételek fogyasztása? A legenda szerint Szent Mártont Tours püspökévé választották, ő azonban ez ellen azzal tiltakozott, hogy a libaólba bújt. A terve nem sikerült, ugyanis a libák a gágogásukkal elárulták. Mivel a Márton napi lakomára már le lehet vágni a libát, ezért ez a két esemény összeolvadt, és ilyenkor mindenhol a libás ételek jelentik a fő fogást. Úgy tartja a mondás, „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. A hotelünk által szervezett liba napokon – szintén a hagyományhoz hűen – az újbor is fontos szerepet kap. Az újbort általában ilyenkor kóstolták meg először, az ivása az erőt és az egészséget jelképezi.

A liba napok természetesen a pihenésről is szólnak. Hotelünk kényelmes, jól felszerelt szobákkal várja vendégeit, az ár ezen kívül tartalmazza a wellness részleg használatát is, ahol finn szauna, gőzkabin és jacuzzi, valamint két kültéri gyógymedencét található. A szobában WIFI elérés biztosított és természetesen törölközőt és fürdőköpenyt is biztosítunk. A liba napokat mindenképp érdemes kihasználni, hogy az adventi időszaknak feltöltődve vághassunk neki.

Foglalja le novemberi pihenését nálunk, és élvezze a hétvégi liba napokat hotelünkben! Ha kérdése van az ajánlattal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, szívesen állunk rendelkezésére!

Scroll Up