Hajdúszoboszlóról Hortobágyra: mit nem szabad kihagyni az utazás során?

Hajdúszoboszlóról Hortobágyra: mit nem szabad kihagyni az utazás során?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire könnyedén, rövid idő alatt eljuthatnak Hajdúszoboszlóról Hortobágyra. Amennyiben a közeljövőben terveznek szállást foglalni hotelünkben, mindenképp látogassanak majd el Magyarország legnagyobb területű községébe! És hogy milyen látványosságokat rejt magában a Hortobágy? Most itt a lehetőség, hogy tájékozódjon ezekről!

Hortobágyi Nemzeti Park az évek során már fogalommá vált, nem csupán itthon, hanem külföldön is. Rendkívül értékes az élővilága és egyedülálló néphagyománnyal rendelkezik. Itt több ritka ragadozómadárral lehet találkozni, például a parlagi sassal, kerecsensólyommal és a kék vércsével is. Ebben a pusztában él a legnagyobb termettel rendelkező hazai madár, a túzok, és olyan különleges növények is láthatók, mint a tündérrózsa vagy a vízi rucaöröm. A Nemzeti Park mellett kihagyhatatlan a Hortobágy Pusztai Állatpark is. A hely viszonylag rövid idő alatt bejárható, azonban nagyon tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Izgalmas növényvilág, őshonos állatok várják a látogatókat. Ha már a leghíresebb magyar pusztában jár, mindenképp tekintse meg hazánk értékes történelmi építményét, a Hortobágy Kilenclyukú Hídját! Az ország leghosszabb közúti hídja 2009-ben a Világörökség részévé vált. A látványosság közelében található a Hortobágyi Madárkórház, ahol vannak kültéri röpdék ,és látványkórház is üzemel. Itt az érdeklődők megtekinthetik a lábadozó madarakat, és a gyógyítások folyamatáról is többet megtudhatnak. Érdemes még ellátogatni a Hortobágy Pásztormúzeumba is: az intézmény nagyon sok érdekes és hasznos információval igyekszik megismertetni a vendégekkel a pásztorok világát.

Vitathatatlan, hogy a Hortobágy rendkívül gazdag a látványosságokban, érdekességekben, természeti kincsekben, amikkel mindenképp érdemes megismerkedni személyesen is. Foglaljon szállást hotelünkben, majd szánjanak legalább egy vagy két napot arra, hogy megtekintsék a település kincseit! Bővebb információkért, szobafoglalásért lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

Scroll Up